‚Äč

Het weer

Weather data OK.
Amsterdam
10 °C
Bezoekers vanaf 23 juni 2015
275420
Vandaag38
Gisteren163
Deze week667
Deze maand556

Het proces

 

Als is vastgesteld dat een medewerker Defensie gaat verlaten, meldt de lijnmanager of commandant of zijn P&O organisatie, de kandidaat aan bij 1 van de 8 regiokantoren van DienstenCentrum Externe Bemiddeling Defensiepersoneel (DC EBD). Aanmelden gebeurt (in principe) 1 jaar voor einde contract of functie (ontslagdatum).

DC EBD nodigt de kandidaat vervolgens uit voor een intakegesprek. Indien noodzakelijk voert de kandidaat competentietesten of een beroepskeuzetest uit.

Persoonlijk Ontwikkeling Plan

De counselor van het EBD maakt dan een plan op, het zogenaamde Persoonlijk Ontwikkeling Plan (POP). In dit POP staat de benodigde opleiding, training of aanvullende cursus(sen) die de kandidaat moet volgen. Daarna volgt aan het einde van het traject de daadwerkelijke arbeidsbemiddeling. Deze bemiddeling resulteert in een baan voor de medewerker.

Het vinden van een passende nieuwe baan.nieuwebaan

Het doel is een nieuwe baan direct na het ontslag bij Defensie. Deze nieuwe baan moet wel passend zijn en waar mogelijk ook perspectief bieden voor een verdere ontwikkeling. De counselor neemt alles wat nodig is om tot die baan te komen op in het plan. Hierop volgt de realisatie van deze nieuwe baan.

De verantwoordelijkheid voor het vinden van de nieuwe baan ligt primair bij de kandidaat. De counselor van DC EBD ondersteunt het hele proces, tot en met de arbeidsbemiddeling met de nieuwe werkgever. Hiertoe beschikt de counselor over (financiële) middelen, contacten en meerdere mogelijkheden, onder andere landelijke contacten.