Het weer

Weather data OK.
Amsterdam
31 °C
Bezoekers vanaf 23 juni 2015
468636
Vandaag156
Gisteren215
Deze week1494
Deze maand2760

Artikelindex

Korenbeurs

(Klik op afbeelding voor een vergroting) 

Van 8 t/m 10 juni hebben we een arrangement geboekt bij Hotel de Korenbeurs in Made. Een prachtig hotel met een uitstekende service.  Het is schitterend weer en we zijn van plan om weer een aantal kilometers te gaan fietsen. De eerste dag staat er een route op het programma die ons een indruk geeft van de Loonse en Drunense duinen. Na ons vertrek uit Purmerend arriveren we omstreeks 10.00 uur bij het startpunt van de fietsroute in Heusden, knooppunt 21. Het uitgangspunt is route nummer 114721 van route.nl maar we hebben deze route zelf aangepast met behulp van de routeplanner. De omschrijving is dan ook overgenomen van route 114721.

 

Schaapkudde3

De aangepaste route vind je op onze fietswebsite. 

 

Na vertrek fietsen we door een mooie  bosrijke omgeving om vervolgens de zandverstuivingen te passeren. In de Loonse en Drunense duinen vind je bos, heide en vooral veel zand. Het is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. De wind kan op veel plekken ongestoord waaien en dat zorgt voor een steeds veranderend landschap. Dat, en het wisselen van de seizoenen, maken ieder bezoek weer een nieuwe belevenis. We fietsen eerst over de heide en komen een schaapherder tegen met zijn kudde. Via de zandverstuivingen passeren we Drunen, Elshout om vervolgens een bezoek te brengen aan het oude vestigingsstadje OudHeusden.

 

Via de plaatsjes Heesbeen en Doeveren fietsen we weer terug naar knooppunt 21 waar de auto staat te wachten op ons. Na een korte rit van 20 minuten arriveren we bij het hotel. Na ons lekker opgefrist te hebben gaan we naar het terras om te genieten van de avondmaaltijd. Deze bestaat uit kippensoep, tournedos met gegrilde groenten en patat frites.

  

Heusden3

Heusden1