‚Äč

Het weer

Weather data OK.
Amsterdam
31 °C
Bezoekers vanaf 23 juni 2015
468638
Vandaag158
Gisteren215
Deze week1496
Deze maand2762

(Klik op afbeelding voor een vergroting)

 

Bommelerwaard

 

Maandag 20 juni t/m woensdag 22 juni was het weer tijd voor een minitripje en een aantal fiets kilometers. We hadden een hotel geboekt in Uden maar voor dat we daar naar toe gingen hebben we eerst een fietstocht van 35 kilometer gemaakt door de Bommelerwaard. Een gebied wat we nog niet eerder hebben verkend. Meestal fietsen we in de bos en natuurgebieden maar de Bommelerwaard is ook zeker de moeite waard. Fietsend over de dijk langs de Waal en de Maas, genietend van de kleine dorpjes en het mooie uitzicht. Onze tocht begon in Gameren.

 

Voor de routebeschrijving, klik hier

 

uden9 uden8
 Pontje Veen - Aalst  Fietsroute

 

  

Met het pontje over de Maas om vervolgens weer uit te komen bij de auto. Fietsen er op en op weg naar Uden.

 

Uden

 

uden5  uden7  uden6 

 

Hier hebben we gereserveerd bij Hotel UdensDuyn.Ondanks dat we hier een beetje vroeg waren konden we toch inchecken. Vervolgens zijn we richting het centrum van Uden gegaan. Uden is de hoofdplaats en met ruim 37.000 inwoners de grootste woonkern van de gemeente Maashorst, gelegen aan de Peelrand in het oostelijke deel van de provincie Noord-Brabant. Na onze verkenning van deze plaats terug naar het hotel om te genieten van een heerlijke goed verzorgde maaltijd. De avond hebben we door gebracht op de kamer en de volgende dag een fietsroute van ongeveer 50 kilometer door het prachtige gebied, genaamd Maashorst. (De Maashorst. Een gebied waar de natuur het voor het zeggen heeft. Waar bomen, planten en beesten de baas zijn). Om echt te kunnen genioeten van dit mooie stukje Brabant zijn we af en toe even afgestapt om op een bankje plaats te nemen en een broodje en/of wat te drinken. Alels bij elkaar een zeer mooie dag met mooi fiets weer..

 

 Voor de routebeschrijving, klik hier.

 

 

 uden2 uden3  uden4 

 

Na deze fietsdag met een mooi stuk natuur van Nederland te hebben gezien waren we omstreeks 15.00 uur weer terug in het hotel. Om 18.00 uur aan tafel om nogmaals te genieten van een goed verzorgde maaltijd. De volgende ochtend nog een heerlijk ontbijt om voldaan weer terug te keren naar Purmerend.