‚Äč

Het weer

Weather data OK.
Amsterdam
30 °C
Bezoekers vanaf 23 juni 2015
468628
Vandaag148
Gisteren215
Deze week1486
Deze maand2752

Op zondagmiddag, 21 september 2008, was het dan eindelijk zo ver. Het dameselftal van Purmersteijn gaat de eerste competitiewedstrijd spelen. En niet tegen de minste tegenstander. Het damesteam van West Beemster, wat vorig jaar kampioen was geworden.

.Voetbal00Een beetje zenuwachtig maar uit gaan van eigen kracht begon de wedstrijd om 13.55 uur. Binnen 2 minuten werd er al gescoord en het beloofde een hete middag te worden. Na 10 minuten keken de dames van Purmersteijn al tegen een achterstand van 2-0 aan. Beginnersfoutjes zouden we het kunnen noemen. Wie echter dacht dat de dames van hun stuk waren gebracht hebben het mis. Vol uit gingen ze er tegen aan en nadat de trainer, Giovanni, uit de dugout was gekomen en aanwijzigingen gaf ging het een stuk beter. De dames van West Beemster werden diverse malen op het verkeerde been gezet. Deze geweldige veerkracht van de dames van Purmersteijn was fantastisch. De achterstand van 2-0 werd omgebogen in een 3-2 voorsprong met de rust. .

Voetbal02

 

Giovanni geeft aanwijzigingen
wat resulteert in een voorsprong bij de rust.

Voetbal01Het publiek kijkt gespannen toe.

Nadat in de rust een kopje thee was gedronken moest de voorsprong verdedigt worden. Dit was geen gemakkelijke opgave en de dames van de tegenpartij hadden in de rust ook hun plan getrokken. Na de rust kwamen de tegenstanders dan ook terug en werd er twee maal gescoord waar door er weer tegen een achterstand van 4-3 werd aan gekeken.

Jammer voor de dames van West Beemster, maar ook nu was er weer de nodige veerkracht en de gelijkmaker kon niet uit blijven. Deze kwam dan ook en uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 4-4.

Alles bij elkaar was een overwinning verdiend geweest maar voor de eerste wedstrijd konden we niet echt ontevreden zijn.

Voetbal03
Voetbal04

 

 

 


Voetbal05Voetbal06


Voetbal07