‚Äč

Het weer

Weather data OK.
Amsterdam
29 °C
Bezoekers vanaf 23 juni 2015
468620
Vandaag140
Gisteren215
Deze week1478
Deze maand2744

Vanaf augustus 2007 is Inge lid van Purmersteijn van het eerste damesteam van deze vereniging. Na een jaar trainen zal de eerste wedstrijd volgen die aangekondigd is in onderstaand artikel.

ingepurmersteijn1

Onderstaand artikel is overgenomen uit het Gezinsblad van 17-09-2008 te Purmerend

Na een afwezigheid van ruim 25 jaar staat er weer een enthousiast damesteam bij Purmersteijn. Al ruim een jaar zijn de dames aan het trainen op maandag- en donderdagavond onder leiding van Giovanni Palermo. Deze trainer kent de voetbalwereld als geen ander en de dames leren elke training weer meer.

Op dit moment hebben zich 17 dames aangemeld tussen 16 en 26 jaar. Sommigen hebben de techniek al goed onder de knie en anderen beginnen pas. Toch is er al een hechte groep ontstaan rondom aanvoerder Esther de Vries. Zij was degene, die aan het bestuur van Purmersteijn vroeg waarom er nou geen damesvoetbal was bij Purmersteijn. Het bestuur wilde graag meewerken, maar liet het initiatief aan Esther. Purmersteijn zou dan voor een trainer en faciliteiten zorgen. De begeleiding is nog niet precies bekend, maar een moeder en een ervaren voetbalvader zal deze op zich nemen. Door het enthousiasme van Esther met een grote vriendinnengroep en aangevuld met andere meiden die gewoon lekker willen voetballen, is een team ontstaan.
De posities binnen het team zijn bekend, maar een echte keeper is er niet. Dat wordt voorlopig opgelost door een wisselende keeper. Plezier in het voetbal en kijken hoe je prestatief mee kan komen is voor de dames belangrijk. En als je denkt dat het er zachtjes aan toe gaat op het veld dan vertellen de vele schaafwonden een ander verhaal.
Voor een aantal is het de eerste aanraking met voetbal. Geen dure spullen aanschaffen heeft Giovanni geadviseerd. Ga eerst maar eens kijken of je het leuk vindt en dan kan het altijd nog. De ervaren trainer kan goed met de dames omgaan. Serieus, maar ook met de bekende Italiaanse humor en zo wordt er reglematig wat afgelachen.

De dames spelen op zondag 21 september hun eerste wedstrijd uit. Alle betrokkenen uit bestuur en damesteam hebben er vertrouwen in dat het een leuk seizoen wordt. Momenteel is er een wachtlijst, maar als er voldoende aanmeldingen zijn komt er wellicht een tweede team. En als er de behoefte is aan een juniorenteam, dan zal dat ook bespreekbaar zijn.
Voor Purmersteijn is het damesteam een aanwinst en verrijking van de vereniging. Da dames houden zich prima in de mannenwereld en de mannelijke voetballers zijn er al helemaal aan gewend. De dames zijn ook echte sfeermakers en helpen graag even mee in de vereniging waar ze kunnen. Dat is ook weer waardevol voor het vrijwilligerswerk.