‚Äč

Het weer

Weather data OK.
Amsterdam
30 °C
Bezoekers vanaf 23 juni 2015
468636
Vandaag156
Gisteren215
Deze week1494
Deze maand2760

Zwartsluis08In de vakantie hebben we een dag gevaren met een boot van een kennis die woonachtig is in Zwartsluis. 'sZwartsluis09 Morgens vroeg vertrokken we uit Voorthuizen om maar zo lang mogelijk te kunnen genieten. We krijgen niet vaak een aanbieding om gebruik te mogen maken van iemand zijn boot. Omstreeks 10.00 uur vertrokken we want we moesten door de sluis en de laatste keer dat deze geschut wordt is 19.00 uur. In eerste instantie gingen we met een rustig gangetje richting Belt-Schutsloot om vervolgens koers te zetten naar Giethoorn. We hadden verwacht om met een uurtje wel in Giethoorn te zijn maar dat pakte anders uit. Met alleen Tom, maar geen TomTom, gingen we op de ouderwetse manier met een kaart van de vaarwegen op schoot richting Giethoorn. De kaart en het geluk aan onze kant gingen we de goede kant op.Uiteindelijk via smalle vaarwegen en een brug die met de hand bediend werd kwamen we aan in Giethoorn. Eerst even aanleggen bij een restaurant voor een bakje koffie en toen richting het centrum. Zwartsluis13Als volleerde watersporters begaven we ons tussen de vele fluister en rondvaartboten.
Na Giethoorn te hebben gezien werden de wolken donkerder en besloten we om snel richting Zwartsluis te gaan. De kortste weg via het kanaal meerden we omstreeks 17.00 uur af in Zwartsluis.Zwartsluis14 Hier had het erg hard geregend en wij wisten van niets. Gelukkig hebben we niet met het onweer op het water gezeten. Na afscheid genomen te hebben van ozne vrienden uit Zwartsluis en nogmaals bedaankt voor het gebruik van de boot zijn we weer terug gegaan naar de camping in Voorthuizen. We kunnen terugkijken op een erg leuke dag en zullen het zeker het volgende jaar weer doen.


Mocht je denken dat Marion deze dag niet is mee geweest dan heb je het mis. Marion heeft de gehele dag foto´s gemaakt waar je er een serie van kunt bekijken onder fotogallerij. Maar,............ als je foto´s maakt kom je er zelf helaas niet op.

Zwartsluis16Zwartsluis18

Zowel Inge als Tom hebben zoals je ziet kwaliteiten om ons veilig over het water te loodsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik op de afbeelding voor foto's

 

Zwartsluis