‚Äč

Het weer

Weather data OK.
Amsterdam
30 °C
Bezoekers vanaf 23 juni 2015
468634
Vandaag154
Gisteren215
Deze week1492
Deze maand2758

Tuin01Dit jaar was het tijd voor ons laatste grote project.

De binnenkant van het huis hadden we de afgelopen jaren al onder handen genomen en nu werd het tijd voor de tuin. Om optimaal van de tuin te kunnen genieten hadden we het plan opgevat om een terrasoverkapping te laten plaatsen zodat we al vrij vroeg in het jaar buiten konden gaan zitten.

Na veel gebruik te hebben gemaakt van Google en heel wat website's te hebben bezocht kwamen we uit bij CFM terrasoverkapping. Een bedrijf wat uitsluitend via internet zijn diensten aan biedt maar zelf ook de montage voor zijn rekening neemt. Als je dan toch bezig bent in de tuin moet er ook maar gelijk nieuwe bestrating in. Bij het tuincentrum de nieuwe stenen uitgezocht en een plan gemaakt.

 Tuin03

 

 

 

Vanaf het begin had ik besloten om niet zelf de bestrating aan te leggen maar dit over te laten aan een stratenmaker. Via een advertentie in de lokale krant kwam ik deze op het spoor.

 

 

 

Omdat het na het plaatsen van de overkapping niet meer zo eenvoudig is om de opbouw van het huis te schilderen begon ik begin mei met het huren van een steiger om eerst de opbouw van het huis te gaan schilderen. Hierna moest de bestrating verwijderd worden en electrakabels getrokken voor de tuinverlichting. Na de nodige uren zweten werd op 1 juni de overkapping geplaatst em kwam 2 juni de stratenmaker. Het resultaat is verbluffend.   

 

Tuin06  Tuin08 
 Ria keihard aan het werk  Sjonge, jonge wel zwaar die klinkers (3 kg per stuk)

 

 

Tuin23

En, dit is dus het resultaat.

 

Klik op de afbeelding voor foto's

 

Tuinproject