(Klik op afbeelding voor vergroting)

 

RustendejagerEven een paar dagen er tussen uit. Naar de mooie provincie Drenthe om te fietsen of te wandelen. We hebben een arrangement geboekt bij herberg "De Rustende Jager in Eext".. Een typische Herberg op de Hondsrug in het brinkdorp Eext. Een 3 daags arrangement, 2 overnachtingen met 2x ontbijt en 2x warm eten.

 

Omstreeks 11.30 uur op woensdag arriveren we en ondanks dat we pas om 14.00 uur kunnen inchecken geven we toch maar vast aan dat we er zijn. We hebben dan de hele middag voor ons zelf en kunnen dan lekker de omgeving gaan verkennen. We laden de fietsen af en zetten deze in de gratis fietsenstalling van het hotel, Nadat we de benodigde formaliteiten hebben verricht gaan we er deze middag met de auto op uit om de omgeving te verkennen. We genieten van het mooie Drentse landschap. Omstreeks 16.00 uur zijn we in het hotel om ons op te frissen en om 18.00 uur plaats te nemen in het restaurant. Het leuke van dit arrangement is dat we niet weten wat er eextop het menu staat en er valt ook niets te kiezen. Dit heeft als voordeel dat je geen restaurant hoeft te zoeken maar het nadeel is dat je moet hopen dat je iets krijgt wat je lekker vindt.

 

Op het menu staat de eerste dag, runderbouillon, kipfilet met salade, rabarber, aardappeltjes uit de oven met kaas en gemengde groente. Ijs met advocaat en slagroom als toetje maakt het tot een overheerlijke en goed verzorgde maaltijd.

 

De volgende ochtend is tussen 08.30 en 09.30 uur het ontbijtbuffet en ook dit is uitstekend verzorgt. Na het ontbijt zulen we deze dag een fietstocht gaan maken. Om 10.00 uur vertrekken we voor de fietstocht van ongeveer 60 kilometer en deze begint in Gieten, een dorp 3 kilometer verderop. Nadat we het eerste knooppunt hebben gevonden genieten we van de typisch Drentse dorpjes met hun karakteristieke huizen. Om 12.00 uur komen we in het museumdorp Orvelte en gebruiken daar de lunch. Geweldige geasfalteerde fietspaden, afwisselend door de bossen, weilanden, heidevelden maken deze fietstocht tot één groot feest. Moe maar voldaan zijn we om 16.00 uur in het hotel. Nadat we ons hebben gedouched gaan we weer vol verwachting naar het restaurant om van de warme maaltijd te gaan genieten. Deze keer staat er tomatensoep, schnitzel met salade, rabarber, roerbakgroenten en patat frites op het menu wat wordt afgesloten met bosvruchtenbavarois. Heerlijk de gehele dag in de buitenlucht geweest en lekker gegeten blijven we 's avonds op de kamer.

 

hunebedDe vrijdagochtrend is dan al weer de laatste ochtend van deze minitrip. Na het ontbijt pakken we onze spullen in en gaan we met de auto richtign Westerbork. Dit voormalige concentratiekampo willen we nog bezoeken en na een wandeling van 1 1/2 uur hier gaan we naar Dwingeloo om koffie te drinken met wat lekkers. Uiteindelijk zijn we om 16.00 uur weer in Purmerend. We kunnen terug kijken op een paar heerlijke dagen in de mooi provincie Drenhte.

 

Download hier routebeschrijving, kaart en knooppunten