Van 9 t/m 11 september hebben we een arrangement geboekt bij hotel "Het wapen van Delden". Er wordt mooi weer verwacht dus een mooie gelegenheid om der met de fiets op uit te trekken en te genieten van het Twentse landschap

Op woensdagochtend om 09.00 uur vertrekken we met de auto richting het oosten van het land. Het zonnetje schijnt, en we hebben voor deze dag een fietsroute gepland van 42 km. over de Sallandse Heuvelrug. (Klik hier voor de routebeschrijving)  Een gpx-bestand vindt u hier boven. Een gebied wat door ons nog niet eerder is gefietst. Volgens de beschrijving een route door bossen en heidevelden en we gaan starten bij Erve De Pas bij Haarle. Knoopunt 56. Omdat we niet weten langs welke horeca we komen hebben we voor deze eerste dag een kan koffie en belegde broodjes in de fietstas. Er is niets lekkerder als bij dit mooie weer om plaats te nemen op een bankje in het bos of op de heide met een lekker kopje koffie en een broodje. Vol goede moed stappen we op de fiets en genieten van de omgeving. Voor een beschrijving van deze route en de knooppunten klik hier.

Omstreeks 15.00 uur hebben we de fietstocht voltooid en zijn we terug bij de auto bij knooppunt 56. De fietsen op de auto en richting het hotel in Delden. Om 16.15 uur arriveren we hier en nadat we zijn ingecheckt ruimen we onze kamer in voor de komende 2 nachten. Het diner is van 17.30 - 19.0 uur of 19.30 - 21.00 uur. Wij maken de keuze om 17.30 uur aan tafel te gaan en ons te laten verrassen wat we gaan eten. Het wapen van Delden is een mooi hotel met vriendelijk personeel. Het menu van deze dag is:

 

 

 

 

Na dit overheerlijke en goed verzorgde diner is het goed rusten en ons voor te bereiden op de fietstocht van de volgende dag. Op donderdagochtend na genoten te hebben van het ontbijtbuffet stappen we om 09.15 uur op de fiets om de omgeving van Delden te verkennen. We starten bij het hotel en fietsen het eerste stuk langs het Twentekanaal. Via Goor komen we in Diepenheim en hier is het tijd voor de koffiestop. Genietend van de rust in dit mooie dorp fietsen we vervolgens verder door het mooie landschap, tussen de akkers afgewisseld met bos passeren we rakelings Markelo om uiteindelijk in Enter aan te komen en van een welverdiende lunch te gaan genieten. Op het marktplein in hartje centrum van dit Twentse dorp. Hierna is het tijd om de route te vervolgen en langzaam maar zeker gaan we weer richting Delden. Als je in deze omgeving bent moet je zeker het landgoed Twickel bezoeken en voordat we dan ook naar het hotel fietsen gaan we eerst nog naar landgoed Twickel. Inmiddels is het 14.30 uur en omdat we nog ruimschoots de tijd hebben gaan we ook nog een kijkje nemen in het stadje Delden zelf. Een mooi typisch Twents dorp. Om 15.45 uur komen we aan in het hotel en nadat we ons opgeftist hebben is het weer tijd voor een goed verzorgd diner.

 

 Delden06

 

Ook deze tweede dag hebben we lekker gefietst met een totale afstand van 65 kilometer. Ons korte verblijf in Twente hebben we 's avonds afgesloten met een heerlijk drankje aan de bar om vrijdagochtend voldaan weer naar Purmerend te gaan.

 

Download hier routebeschrijving, kaart en knooppunten.