(Klik op afbeelding voor vergroting)

 

Tijd om eer een paar dagen tussen uit te gaan en de keuze is gevallen op het Montferland. We gaan voor een driedaags arrangement in Hotel Lantscroon in 's Heerenberg.

 

LantscroonWe vertrekken op dinsdagochtend en zijn omstreeks 12.00 uur in 's Heerenberg. Ondanks dat we weten dat we pas na 14.00 uur mogen inchecken gaan we toch maar naar binnen om aan te geven dat we er al zijn. Vanwege de corona omstandigheden is het erg rustig en krijgen we HuisBerghvan de hoteleigenaar gelijk de sleutel van de kamer. Na onze tassen te hebben uitgepakt gaan we eerst een wandeling maken door het mooie stadscentrum van "s Heerenberg.

  

Montferland1Na deze wandeling is het tijd om maar eens op de fiets te springen om de omgeving te gaan verkennen. We hebben een fietsroute van route.nl, nummer 336215 (Namen die blijven) mee genomen. Een route van 35 kilometer en dat is voor deze middag genoeg. Via knoopunt 81 gaan we richting Stokkum, langs het Bergherbos, Loerbeek en Zeddam weer terug naar 's Heerenberg. De eerste 35 kilometer zitten er op en we zijn nieuwsgierig wat het menu is van de avondmaaltijd. Dat ziet er goed uit. Spaanse Seranoham met chorizo en meloen, Runderbouillon, Varkenshaas medaillons met pepersaus en Hangop met advocaat als toetje. Dat was dus smullen. Vanwege de coronaomstandigheden waren er maar weinig gasten in het hotel. Totaal waren we met 4 personen, dus afstand houden was geen enkel probleem. Na deze heerlijke maaltijd hebben we de avond gebruikt om bij te tanken om de volgende dag er lekker op uit te gaan.

 

Klik hier voor de routebeschrijving, kaart en knooppunten van deze route.

 

Een route van route.nl die je onderweg natuurlijk gewoon kunt aanpassen in de kaarthouder en om 09.45 uur zitten we de volgende ochtend op de fiets. Uiteindelijk zouden het ruim 70 kilometer worden op deze dag. Vertrokken bij het hotel om weer te starten bij knooppunt 81 gaan we door Montferland1het Bergherbos, via Zeddam naar Nieuw Dijk. Nieuw Dijk is voor ons niet geheel onbekend omdat hier de overstapplaats is van de Jong Intra tours. Maar, de bus stappen we voorlopig nog niet in. Via Nieuw Wehl en Laag keppel komen we in Hummelo. Even een stop bij het monument van de popgroep Normaal richting Doetinchem. Als je in Doetinchem bent even langs de Vijverberg. Het voetbalstadion van de Graafschap waar menig Ajaxsupporter nog een trauma van heeft over gehouden.Montferland2 Langs mooie akkers en over heuvels gaan we via Gaanderen, Azewijn naar Lengel om vervolgens weer terug te keren in 's Heerenberg. 's Heerenberg ligt erg dicht bij de grens met Duitsland maar we zijn voorzichtig om niet de grens over te gaan. Zonder geldig testbewijs van corona is het niet toegestaan om Duitsland te bezoeken. Als de coronapandemie over is zullen we vast en zeker nog een keer terug gaan om ook de Duiste kant van dit mooie gebied te verkennen.

 

 

 

Klik hier voor de routebeschrijving, kaart en knooppunten.

 

Voor de GPX bestanden-klik hier.