(Klik op afbeelding voor vergroting)

 

sonnerieVan 7 tot en met 9 september hebben we een arrangement geboekt in Hotel Sonnerie in Son en Breugel. Een oud klooster van de Zusters der Liefde. Brabant06Dinsdag 7 september Na ons vertrek uit Purmerend zijn we richting Oisterwijk gereden om een fietsroute van 39 kilometer te fietsen omdat we 's middags om 16.00 uur pas mogen inchecken in het hotel. Het is schitterend zonnig weer en we zijn blij dat we grotendeels fietsen in de beschutting van het bos. Dat we een mooie fietstocht hebben uitgezocht blijkt al snel. Het is een populaire route want we komen veel fietsers tegen die dezelfde route fietsen. Genietend van de natuur en onderweg op een bankje even rusten om een broodje en een kop koffie te nuttigen. Bossen, heidevelden en vennetjes maken het tot een genot om hier te vertoeven en af toe plaats te nemen op de veel aanwezige bankjes. Na het voltooien van de route arriveren we om 16.00 uur bij het hotel en na deze fietstocht en het zeer warme weer is het heerlijk om even een douche te nemen en plaats te nemen op het terras. Om 17.30 uur staat het eten klaar een we kijken terug op een mooie dag.

 

(Voor de fietsroutebeschrijving, klik hier)

 

Voor GPX bestand klik hier

 

Brabant04Vandaag staat de Molenfietsroute langs de Dommel op het programma. Om 09.30 uur zitten we op de fiets en we zullen vandaag 57 kilometer fietsen. Brabant26Mochten we ruim in de tijd zitten dan kunnen we onderweg altijd de route nog aanpassen en uitbreiden. We komen echter al snel tot de conclusie dat vanwege het warme weer het ook wel prettig is als we op tidj bij het hotel terug zijn. Het wordt namelijk erg warm deze dag. Uiteindelijk hebben we dan ook de route niet uitgebreid. We hebben genoten van het Brabantse landschap. Tussen de boerderijen door, de geur opsnuivend van de varkens- en kippenboeren maar ook genietend van de omgeving. In Mariahout bezoeken we de Lourdesgrot en buiten dit dorp is een pluktuin aangelegd voor recreanten. Na het plukken van een aantal bloemen vervolgen we onze weg. Ook vandaag weer vele bankjes om af en toe op plaats te nemen en te genieten van de omgeving. Omdat we de route niet hebben uitgebreid zijn we redelijk vroeg terug om 15.15 uur terug in het hotel. Het wordt al warmer en na een lekkere douche nemen we dan ook plaats op het terras om een verkoelend drankje te nemen.

 

 

(Voor de fietsroutebeschrijving, klik hier)

 

Voor gpx bestand klik hier

 

Brabant17Voor 10.00 uur moeten we uitchecken bij het hotel maar het is natuurlijk zonde om gelijk richting Purmerend te gaan. Brabant28We hebben dan ook nog een fietsroute over de heide uitgezocht in de omgeving van Valkenswaard. Deze route hebben we niet van route.nl gehaald maar vanaf de website van de provincie Brabant. Een route gemaakt door de boswachter in de Groote Heide is samenwerking met Staatsbosbeheer. Een geweldig mooie route van 25n kilometer dwars over de bloeiende heidevelden van de Groote Heide en het Leenderbos. Ook vandaag zitten we weer om 09.30 uur op de fiets en 25 kilometer is niet erg ver. In Leende bij fietscafe "De Hospes" nuttigen we een kop koffie en uiteindelijk arriveren we om 12.00 uur weer in Valkenswaard bij de auto. De fietsen achter op de auto geplaatst en richting Purmerend, onderweg nog vene lunchen bij Van der Val Hotel Vianen. We kijeknw eer terug op een paar geweldige dagen in de provincie Brabant.

 

 

(Voor de fietsroutebeschrijving, klik hier)

 

Voor gpx bestand klik hier