Groesbeek 

(Klik op afbeelding voor vergroting)

Groesbeek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De laatste week van september beloofd het schitterend fietsweer te worden dus maar een paar dagen genieten in een paar mooie natuurgebieden. We hebben het hotel Udensduyn, in Uden geboekt omdat we daar vorig jaar bijzonder goede ervaringen hebben op gedaan. Een arrangement van 3 dagen, 2 overnachtingen, 2 keer ontbijt en 2 keer een 3 gangen menu.

2023Groesbeek07Maandag 25 september vertrekken we met de fietsen achter op de auto richting Groesbeek. We hebben een route van 36 kilometer gemaakt om dit mooie gebied te verkennen. We starten bij knooppunt 7, Heilig landstichting en via Kwakelberg en Berg en Dal fietsen we door deze mooie omgeving. We passeren het centrum van Groesbeek en gaan vervolgens richting het Reichswald, net over de Duitse grens. Het Nederlandse fietsknooppuntennetwerk loopt hier gewoon door maar de Duitse knooppunten zijn hier aan gegeven met een rood bordje in plaats van zoals gebruikelijk een groen bordje. Een prachtig bos waar we bij een rustmoment een kop koffie hebben gedronken met een broodje. Via Grafwegen komen we weer terug op Nederlands grondgebied en via Milsbeek en Plasmolen passeren we aan de zijkant de Sint-Jansberg en het Groesbeekse bos.

Via de Wolfsberg en natuurgebied Heumensoord komen we na 36 kilometer weer terug bij het startpunt in de Heilig landstichting.

 

Download hier de routebeschrijving en/of gpx bestand