‚Äč

Het weer

Weather data OK.
Amsterdam
30 °C
Bezoekers vanaf 23 juni 2015
468626
Vandaag146
Gisteren215
Deze week1484
Deze maand2750

Artikelindex

 

( Veel fotos kunt u groter zien door er op te klikken, als er met de muis op gaat staan ziet u een handje)

 

Omdat we in 2014 onze stacaravan op de Zanderij (Voorthuizen) hebben verkocht zijn Tom en ik toe aan een nieuwe uitdaging. In 2012 en 2014 hebben we de afstand Purmerend - Voorthuizen per fiets afgelegd via het fietsknooppunten netwerk. Nu de caravan is verkocht hebben we geen reden meer om naar de Veluwe te fietsen dus moeten we iets anders verzinnen. Dat hebben we gevonden en dit jaar gaan we een fietstocht maken langs de 11 steden van de provincie Friesland. Ook via het beroemde fietsknooppunten netwerk.

 

De zogenaamde Elfstedentocht is dus het doel en zal plaats vinden van 8 t/m 11 juni 2015. Via onderstaande artikelen op facebook hebben we onze vrienden van dit voor nemen op de hoogte gebracht. Wil je weten hoe het ons is vergaan, inclusief de voorbereidingen lees dan dit artikel.

Omdat alleen schaatsers, na voltooïng, van de tocht het felbegeerde Elfstedenkruisje krijgen gaan wij voor de oorkonde. Om hier voor in aanmerking te kunnen komen dient er in elke stad een stempel gehaald te worden bij een hotel, restaurant, winkelbedrijf, toeristeninformatiebureau of gemeentekantoor.  Wij hebben gekozen om de stempels te halen in een gemeentekantoor.

 stempelkaartvol

 

 

route

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 25 april 2015 facebook

 

 

Na een paar jaar een fietstocht te hebben gemaakt van Purmerend naar Voorthuizen is het dit jaar tijd voor een nieuwe uitdaging. De voorpret is begonnen en in juni gaan wij de Elfstedentocht per fiets voltooien.

 fietsentompeterelfstedentocht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

facebook

 26 mei 2015

 

 

De weersvoorspellingen zien er goed uit. Onze Elfstedentocht op de fiets komt dan ook echt dichterbij. Vertrek is gepland op maandag 8 juni vanuit Leeuwarden. Maximale temperatuur voorspelling is 22 graden. Ideaal fietsweer. Bron: www.weersvoorspelling.nl

 

 itgoetonWeer14dagen2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

fietstompapa