‚Äč

Het weer

Weather data OK.
Amsterdam
31 °C
Bezoekers vanaf 23 juni 2015
468637
Vandaag157
Gisteren215
Deze week1495
Deze maand2761

Sta je toch helemaal verbaasd als je plotseling leest op NU.NL en op de NOS teletekst dat er een drugslaboratorium is ontdekt in het huis waar je vroeger gewoond hebt.

DrStamstraat

20-10-2013

Nu.nl

In een woning in het Overijsselse Glanerbrug heeft de politie zaterdagnacht goederen gevonden die kunnen duiden op de productie van drugs. Twee mannen zijn daarbij aangehouden.

Dat meldt een woordvoerster van de politie Oost-Nederland.

Vermoed wordt dat het gaat om drugs. Om welke hoeveelheden het gaat, kan de politie nog niet zeggen.

Het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) doet zondag onderzoek naar de goederen. Zowel in de schuur bij het huis als in de woning zijn verdachte goederen aangetroffen.

De 59-jarige eigenaar van de woning is aangehouden, evenals een 31-jarige man uit Enschede die aanwezig was in het pand op het moment van de inval. De rol van beide mannen wordt onderzocht.

De politie deed een inval in de woning naar aanleiding van melding van stankoverlast door buurtbewoners. Er is geen gevaar voor de omgeving, benadrukt de woordvoerster

NOS

 

 

Arrestaties drugslab Glanerbrug

20-10-2013, 20:59

Aangepast op 20-10-2013, 21:10

Binnenland

De politie heeft drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een mogelijk drugslab in Glanerbrug, bij Enschede.

Agenten gingen gisteravond kijken in een schuur bij een huis, nadat omwonenden hadden geklaagd over stankoverlast. Ze roken een gaslucht. Binnen vond de politie grondstoffen die vermoedelijk zijn gebruikt bij het produceren van drugs.

Tijdens de controle zagen agenten drie mannen het huis uitrennen. Twee van hen, de 59-jarige bewoner en een 31-jarige man uit Enschede, konden meteen worden gearresteerd. De derde verdachte, een man van 35 uit Enschede, is vandaag opgepakt toen hij terugkeerde naar het huis.

Een speciaal onderzoeksteam gaat na of er in de schuur in Glanerbrug inderdaad grondstoffen waren die voor de productie van drugs worden gebruikt.