‚Äč

Het weer

Weather data OK.
Amsterdam
2 °C
Bezoekers vanaf 23 juni 2015
497027
Vandaag52
Gisteren170
Deze week741
Deze maand1569

PeterGeboren op 8 mei 1959 in Glanerbrug (Gemeente Enschede). Na vele omzwervingen uiteindelijk terecht gekomen in Purmerend en op 2 oktober 1987 getrouwd met Ria. We hebben 3 kinderen, Marion (1991), Inge (1993) en Tom (1996). Werkzaam geweest bij de Koninkljke Marine. Vanaf 11-08-1975 tot 01-12-2012. Na het leeftijdsontslag houdt hij zich bezig met vrijwilligerswerk voor o.a. Humanitas afdeling thuisadministratie.
Verder een aantal bestuurlijke functie's binnen de Protestantse Gemeente Purmerend.

Hobby's: Modeltrein - computer - kerkelijk werk, Humanitas

 

Deze website is ook een hobby project en regelmatig plaatst hij nieuwe artikelen. De diverse artikelen kunnen betrekking hebben op het verleden maar ook huidige evenementen en belevenissen worden gepubliceerd.

twenteHier vindt je een aantal items (3) over mijn jeugd die ik grotendeels heb door gebracht  in Glanerbrug. Gemeente Enschede.

Het dorp ligt tussen Enschede en Gronau (Duitsland) pal tegen de Duitse grens. Het is dan ook niet verwonderlijk dat grensoverschrijding veelvuldig voor kwam. Als kleine jongen gingen we wel eens de zogenaamde groene grens over, dus niet de officiele grensovergang, met het gevolg dat we werden opgepakt door de Duitse grenspolitie en uiteindelijk door de Nederlandse politie weer werden thuis gebracht.

Vanaf 11-08-1975 tot 01-12-2012 heb ik gewerkt bij de Koninklijke Marine. Begonnen als bottelier der derde klasse en geeindigd als Luitenant ter zee van administartie der tweede klasse oudste categorie heb ik in bijna 40 actieve dienstjaren veel van de wereld gezien en mee gemaakt.  28 jaar lang heb ik gewerkt in de logistieke dienst verzorging en in 2002 een overstap gemaakt naar de personeelsafdeling. De Dienst Externe bemiddeling en Employability die zich bezig hield met de uitstroom van mensen die geen toekomst meer hadden bij de Koninklijke Marine. Vanwege de diverse bezuinigingen en reorganisaties moest ik in 2010 de afdeling Externe Bemiddeling en Employabiloity weer verlaten en ging ik terug naar de Logistieke Dienst. De laatste 2 jaar van 2010 - 2012 heb ik dan ook gefunctioneerd als Hoofd van de Centrale Bottelarij in Dern Helder.  In deze rubriek probeer ik een beschrijving te geven over mijn leven bij de Koninkljke Marine. Vele leuke en afwisselende functies heb ik gehad.   

 

Na mijn leeftijdsontslag in december 2012 hou ik mij  bezig met vrijwilligerswerk voor o.a. Humanitas afdeling thuisadministratie en vele andere functies en bezigheden binnen de Protestanste gemeente Purmerend.

 

 

Is een jongerengroep  van de Protestantse gemeente Purmerend voor jongeren van 14+.. De opzet is een stuk ontmoeting, gesprek en gezelligheid te creeeren in een vertrouwde veilige omgeving. In 2003 is deze groep gestart en in 2008 gestaakt. Vijf jaar lang heb ik deel uit gemaakt van de leiding van deze groep.

Van de meeste activiteiten zijn foto's geplaatst. Kijk hier voor in de fotogallerijen.

 

In 2016 is de groep opnieuw opgestart en begonnen. Voro informatie kunt u kijken op hun eigen website. http://www.jeugdpgp.nl

 

 

 

Vanaf 1990 ben ik al actief in het kerkelijk jeugdwerk in Purmerend. In eerste instantie begon ik als lid van het Interkerkelijk Jeugdwerk te Purmerend. Een overkoepelend orgaan van de jeugdraden van de diverse kerken. (Rooms Katholiek, Hervormd en Gereformeerd). Het doel van dit orgaan was om te kijken om de oecumene op het gebied van jeudgwerk gestalte te geven. Er bestonden drie werkgroepen, recreatie, vieren en leren.
In 1997 hield het IJW op te bestaan en ging het jeugdwerk terug naar de eigen kerken.
Hierna ben ik penningmeester geworden van de werkgroep jeugd van de Hervormde gemeente. In december 2007 is deze verenigd met de Gereformeerde en Lutherse gemeente en heet nu de Protestantse gemeente Purmerend.


De "nachtclub"  is ontstaan tijdens het seizoen 2004-2005 vanuit het jaarthema van de Raad van kerken te Purmerend.
Het jaarthema van dit jaar was "De bakker en de schenker".  Aan de hand van dit jaarthema is er een nacht in de Nicolaaskerk georganiseerd voor jongeren van 13-18 jaar met een programma wat in het teken stond van eten en drinken.

Deze nacht is een dusdanig succes geweest dat het een vervolg heeft gekregen.

In 2011 is de laatste jongerennacht georganiseerd.  Na 7 jaar werd het aantal deelnemers te klein en had de leiding geen inspiratie meer.

2011 De nacht van de sprekende spiegel
2010 De nacht van de lange schaduwen
2009 De nacht van de verdwenen tijd.
2008 De nacht van het 6e gebod.
2007 De nacht van het mysterie
2006 De nacht van de toekomst
2005 De nacht van de bakker en de schenker