‚Äč

Het weer

Weather data OK.
Amsterdam
14 °C
Bezoekers vanaf 23 juni 2015
275730
Vandaag75
Gisteren134
Deze week75
Deze maand866

In 2005 werd voor het eerst een nacht georganiseerd met als titel de "nacht van de bakker en de schenker". Dit was het jaarthema van de Raad van kerken. Omdat we voor jongeren ook iets leuks wilden organiseren werd het een hele nacht in de Nicolaaskerk rondom dit thema. Eten en drinken, bezoek aan de bakker en de wijnhandel midden in de nacht. Het werd een succes en de daar op volgende jaren herhaald met diverse thema's.
Als vrijwilliger in het jeugdwerk was ik betrokken bij de organisatie en uitvoering van deze jongerennacht.
Hier onder vindt je een verslag van Mandy en Regina ove hun ervaringen van deze nacht.
Voor foto's van deze nacht kun je kijken bij de foto-gallerijen of klik hier.
Peter

bakker


In de nacht van 15 op 16 April 2005 hebben wij samen met nog 13 andere kinderen in de Nicolaaskerk geslapen. Nou ja geslapen.................Om half 10 s'avonds was de aanvang in de Nicholaaskerk. Iets voor tienen ( toen iedereen er was) begonnen we met de spannende nacht. Al snel hadden Regina en Mandy een paar leuke mensen gezien het werd super gezellig. We deden allemaal leuke spellen.

Tussen de spelletjes door hebben we de bakker en de schenker ontmoet! Rond 12 uur 's nachts reden we met een paar auto's naar het ford van de schenker. We hebben een interessante rondleiding gehad door het ford. En als laatste hebben we ook nog wijn geproefd die naar onze smaak echt VET lekker was!!!! Toen dat afgelopen was reden we weer naar de kerk om een leuke film te kijken en vervolgens gingen we naar de bakker in twee groepen. Onze groep ging als eerst naar de bakker. Dat was rond een uur of 4 en daar kregen we weer een rondleiding waarbij je vooral veel kon zien. Het was er echt heel warm!!!

Maar dat was nodig voor de gist. Toen de rondleiding afgelopen was kregen we een lekkere, warme krentebol. Toen de tweede groep naar de bakker ging, zijn wij gaan schilderen. Bij het schilderen hadden we heel veel lol!!! Rond een uur of 7 gingen we aan een lange tafel ontbijten met de verse broodjes van de bakker. We hebben daarna nog even nagepraat over de nacht. En rond 9 uur werden we opgehaald.

Voor een fotoreportage gan naar het menu foto's liefs + een smakkerd

Mandy en Regina.

Geschreven door Mandy Jonker en Regina Karregat

 

 

Klik op de afbeelding voor foto's

 

BakkerSchenker