Het weer

Weather data OK.
Amsterdam
29 °C
Bezoekers vanaf 23 juni 2015
468618
Vandaag138
Gisteren215
Deze week1476
Deze maand2742

Vakantie Nattersee (Tirol) 2008

Zaterdag 5 juli

oostenrijk Op zaterdag 5 juli vertrekken we 's ochtends om 04.15 uur richting Nattersee(Oostenrijk). Broodjes en koffie mee voor onderweg in de hoop dat we 's middags rondom 16.00 aan zullen komen op camping Nattersee. Via de ringweg Amsterdam, A1 - A30 en A12 gaat het richting Duitsland om bij Oberhausen af te buigen naar de A3 richting het zuiden. Via de zogenaamde rechtsreinische autobahn. De Tomtom is ingesteld om een tussenstop te maken in Frankfurt om LPG te tanken. Feilloos worden we door onze Tomtom naar de LPG pomp gedirigeerd in Frankfort en na deze tussenstop word de A3 weer opgezocht om de reis richting Oostenrijk te vervolgen. Via Wurzburg waar we worden geconfronteerd met een 1/2 uurtje file gaat het richting Ulm en via de E7 komen we Oostenrijk binnen. Bij Fussen de grens over en de voorraad LPG is inmiddels weer behoorlijk geslonken. Bij truckstop Fetirolertukkerupass word er weer getankt. Het is in deze landen altijd weer een verrassing welke vulnippel er benodigd is bij het tanken van LPG. Hier blijken we geen nippel nodig te hebben want het is hetzelfde systeem als in Nederland.

Voor ons staat een autootje met Italiaans kenteken en een wat oudere mevrouw. Zij heeft geen enkel idee hoe er getankt moet worden dus besluit ik maar uit te stappen. Tot mijn grote verbazing blijkt ze Nederlands te spreken. Tot op de dag van vandaag heb ik er spijt van dat ik haar niet gevraagd heb hoe het komt dat ze Nederlands spreekt. Van de pompbediende heeft ze een vulnippel gekregen maar deze hebben we niet nodig. Ze verteld mij dat ze in Italie woont en daar nooit zelf hoeft te tanken. Ze word altijd geholpen. In Oostenrijk heeft ze altijd op benzine gereden omdat je met LPG niet kan rijden in de bergen. Ik vertel haar dat rijden op benzine slecht is voor je portemonnee en dat ik altijd op LPG rijd. Ook in de bergen. Ze begrijpt er niets van maar moet nu LPG want ze gaat terug naar huis. Volgens haar kom je met LPG niet de berg op.

nattersNa deze tankstop gaan we verder richting Natters. We hebben bewust gekozen voor deze laatste etappe over regionale wegen. We vinden het leuk om op deze manier al een stuk van Oostenrijk te kunnen bekijken. Uiteindelijk moeten we toch ongeveer 25 km over de snelweg en ondanks dat we niet beschikken over het verplichte autobahnvignet gaan we dit toch maar doen. Soms moet je een gokje durven nemen. Gelukkig worden we niet betrapt en om 16.00 uur bereiken we de camping. De ontvangst is zoals aangekondigt en we worden onthaald met een groot welkomsbord waar onze naam op staat en een welkomsdrankje. Nadat de vertegenwoordiger van rent-a-tent ons alles heeft uitgelegd worden we naar onze tent gebracht. Volledig ingericht en met een mooi uitzicht op de bergen. We hebben wel een beperkte hoeveelheid boodschappen mee genomen maar Ria pakt de tassen uit en ik ga maar een paar kleine boodsschappen halen in het dorp. Ik constateer gelijk dat Oostenrijk een behoorlijk duur land is. De prijzen in de supermarkt zijn bij Nederlnad vergeleken erg hoog. Na ruim 1000 km sturen ben ik wel een beetje moe en ga maar een uurtje liggen. 's Avonds nog een kop koffie bij de tent en om 22.30 uur vallen de ogen langzaam dicht.

Zondag 6 juli

landschapOm 09.00 uur worden we door de zon de tent uitgejaagd. Schittereend weer, erg warm. Gelukkig koelt het 's avonds sterk af want anders is het in de tent niet uit te houden. Na het ontbijt de gehele ochtend genieten van het prachtige uitzicht op de bergen en om 12.00 uur gereed gemaakt voor een eerste wandeling in dit mooie gebied. Na een wandeling van een paar uur de rest van de middag bij de tent gerust en het menu is, karbonade, sla, aardappelen en vanillevla met slagroom. Om 19.00 uur is het tijd voor het eerste Oostenrijkse bier(tje). Bij het restaurant van de camping dan ook maar een groot glas bier besteld. Het is tenslotte vakantie. 's Avonds met Tom in de tent zitten gekaart.

Maandag 7 juli

regenDat het in Tirol kan regenen weten we natuurlijk wel maar dat hoeven we niet mee te maken. Helaas wordt ons dit niet bespaart en moeten we een programma zoeken waarbij we geen hinder ondervinden van de regen. We besluiten dan ook maar om naar Innsbruck te gaan want in de stad is het altijd beter met regen dan in de vrije natuur. De regen is echter van dusdanige aard dat het ook in de stad niet leuk is. Na een uur houden we het dan ook maar voor gezien. Nog even snel wat boodsschappen doen want er moet wel gegeten worden. De lunch noodgedwongen in de tent, want het blijft maar regenen. In de middag breng ik nog een bezoek aan de toerist information om wat folders en informatie te halen. Een oude kwaal van Tom begint weer op te spelen en er moet een huisarts bezocht worden. De huisarts houdt spreekuur in het gemeentehuis van Natters en nadat Tom en ik een er een bezoek hebben gebracht moeten we naar de apotheek om het zalfje te halen. Inmiddels is het 17.30 uur geworden en vinden we het te laat om zelf nog te gaan koken. Het word dus een etentje in het restaurant en als je in Oostenrijk bent mag een schnitzel niet ontbreken. De menu's die voorgeschoteld worden zijn rundvleessoep of goulashsoep, schnitzel of gordon blue. Na het eten zijn we vanwege het weer noodgedwongen aangewezen om in de tent te verblijven.


Dinsdag 8 juli

In januari 1987 zijn we voor het eerst op wintersport geweest naar Westendorf in Oostenrijk. briemHet lijkt Ria en mij wel aardig om na ruim 20 jaar nog een keert terug te kijken op deze vakantie. Miischien aardig voor de kinderen om te zien waar hun ouders de eerste wintersportvakantie hebben door gebracht. Het is wel een aardig stuk rijden maar ook de reis er naar toe is een leuke belevenis. Dwars door de bergen en dalen naar Westendorf. In Westendorf aangekomen hebben we snel het hotel gevonden waar we toendertijd verbleven. Hotel Briem. We zouden hier graaq een kop koffie drinken maar het hotel is nog gesloten. Een wandeling door Westendorf en bij de konditorei een kop koffie met een gebakje genomen. Via een wederom mooie route terug naar Nattersee waar 's avonds een beachvolleybaltoernooi word gehouden. Inge doet mee bij het team "Hoppa" dus we willen op tijd terug zijn. Uiteindelijk wint Inge met "Hoppa'" de tweede prijs.
Ook maken we vandaag kennis met de bewoners van de tent naast ons. Het zijn Wim en Joke uit Delden. Ik hoorde ogenblikkelijk dat deze mensen uit Twente kwamen en toen ze zich kwamen voorstellen hoorden ze ook aan mij dat ik niet uit Noord Holland kwam. Zelfs na 30 jaar kunnen sommige mensen nog aan mij horen dat ik afkomstig ben uit oosten van Nederland.

Woensdag 9 juli

Het is gelukkig weer een stralende dag wat het weer betreft dus tijd voor een wandeling. Met de kabelbaan van de Munatterersee15tter Alm naar boven om lopend naar beneden te gaan. Marion en Inge vinden het eigenlijk wel een beetje eng om in de gondel te stappen maar ze worden toch over gehaald om mee te gaan. Onderweg naar boven zien we nog een mountainbiker die zich naar boven ploetert. Als wij al boven zijn arriveert hij uiteindelijk ook. Hij is echter duidelijk meer vermoeid als ons. Boven hebben we een schitterend uitzicht maar het is wel een beetje fris. Hier hebben wij Nederlanders niet aan gedacht want we hebben geen jassen mee genomen. De afdaling te voet naar beneden valt tegen. We hebben ons voorgesteld om via smalle wandelweggetjes naar beneden te gaan maar het is een grindweg. Oppassen dat je niet weg glijdt want het is erg steil. Halverwege hebben we bij een gasthof een lekker ijsje gehaald en om 14.00 uur zijn we terug op de camping. Op de camping een paar ansichtkaarten geschreven en daarna weer met Tom naar de huisarts voor een controle. De arts is tevreden over het genezingsproces en we hoeven niet terug te komen. De rekening betaald (€ 68.00) van 2 bezoeken en de maaltijd bestaat vandaag uit pannekoeken. De avond lekker genieten van de rust van de vakantie en met een biertje en een wijntje de hele avond lekker voor de tent.

Donderdag 10 juli

Een vurige wens van Inge is om een bezoek te brengen aan Italie. Hoe ver we van Italie af zitten weten we niet precies maar na dit geinformeerd te hebben blijkt dit dus maar een klein stukje te zijn van ongeveer 35 km. Dus,........................... dit geeft mogelijkheden om via de Brenner autobahn een bezoebrennerk te brengen aan Italie. Schitterend aangelegd die Brenner en erg leuk om er een keer over heen te rijden. Nadat we de Italiaanse grens gepasseerd zijn brengen we een bezoek aan Bressanone . De dames willen wel even winkelen in Italie maar we hebben weer iets vergeten. In de Zuid-Europese landen houdt men 's middags siesta. De creditcard kan dan ook in de zak blijven. De winkels op een uitzondering na zijn gesloten. Ook de geplande "echte" Italiaanse pizza gaat dus niet door. Waarom men in deze landen siesta houdt is ons wel duidelijk. Het is erg heet. Wel is de ijssalon open en we bestellen een ijsje van 2 bolletjes. We weten niet dat de bolletjes hier de grootte hebben van een voetbal dus het is een behoorljke wedstrijd om het op te krijgen. Omstreeks 16.00 uur zijn we terug op de camping. Deze avond is er een openluchtconcert op de camping van de blaaskapel Natters. Samen met de buren die uit Delden komen zitten we aan een tafeltje. Onder het genot van een Oostenrijksa biertje genieten we van de Tirolerklanken tot en met een medley van Abba uit de jaren 70. Deze is door de blaaskapel speciaal ingestudeerd dit jaar omdat tijdens de EK voetbal deze camping een thuisbasis was van de Zweedse voetbalsupporters. De vlaggetjes, petjes, stoelen tot zelfs koelkasten aan toe hadden de supporters laten liggen nadat ze uitgeschakeld waren.

Vrijdag 11 juli

natterersee27Een aantal leden van het gezin hebben nog last van de kuiten van de lange afdaling eerder deze week. We gaan dus geen lange wandeling maken. Inge wil het liefst op de camping blijven maar de rest wil wel weg. Een prachtige rit via het Stubaital brengt ons bij de Stubaigletsjer. Om de uiteindelijke gletsjer te bereiken moet je nog wel een 1/2 uur met de nodige kabelbanen. Ria en Marion vinden het wel leuk maar hoeven niet speciaal naar boven. Peter en Tom willen wel naar de top van Tirol. Onderweg zien we het landschap veranderen. Eerst verdwijnen de bomen nadat we de boomgrens zijn gepasseerd en vervolgens komt de sneeuw. Uiteindelijk komen we op de top. 3165 meter hoog. Midden in de sneeuw in de zomer en een prachtig uitzicht over Tirol. Boven op de top zien we mensen op de ski maar ook veel natuurgenieters bij de restaurants die een kop koffie of soep nemen. Na met de kabelbaan de terugweg aanvaard zijn we na 1 1/2 uur weer terug bij Ria en Marion. Op de terugweg een kop koffie met Apfelstrudel gekocht bij een gasthof en 's avonds op de camping bestaat het menu uit spaghetty met saus. Vanwege de beperkte kookmogeljkheden komt de saus uit een potje en we komen tot de conclusie dat we het zelf lekkerder kunnen maken. Tijdens de avond maken we kennis met onweer in de bergen maar dit stelt niet echt veel voor. Marion en Inge gaan 's avonds naar de film met andere jongeren en Ria en ik nemen een drankje in de bar van de camping.

Zaterdag 12 juli

Ria en Marion willen wel eens lekker winkelen. Afgelopen maandag in Innsbruck bij regen was toch geen succes. Ze willen meer. Op de kaart kijkend welke stad redelijk in de buurt is valt hun oog op Garmisch Partenkirchen. Bekend van het schansspringen op nieuwjaarsdag. Uiteraard willen ze dan ook van deze gelegenheid gebruik maken om de schans met eigen ogen te aanschouwen. Een mooie autorit brengt ons naar Garmisch en hier aan gekomen blijtk dat er braderie is en vele andere straatactiviteiten. Zoals Duitsers bekend staan zijn hier ook weer vele eetkraampjes dus te winkelen valt er eigenlijk weinig. Met een goed uur hebben we het dan ook wel gezien en we willen ook niet te lang weg blijven omdat Tom en Inge op de camping zijn achtergebleven. Toch nemen we de tijd om even bij de schans te gaan kijken en op televisie lijtk het altijd erg indrukwekkend maar in het echt valt het wel mee. skansToch het idee dat we er nu zelf zijn is leuk. Het Olympiastadion in Garmisch Partenkirchen. Onderweg nog boodschappen doen voor het dagelijks eten en de bedoeling is dat we vandaag bami goreng eten. Ieder land heeft zo zijn gewoonten en nu blijkt dat het in Duitsland en Oostenrijk dus andere bami goreng is als in Nederland. Het smaakte wel maar het is een beetje weinig voor 5 personen. Het is een kant en klare mix maar nadat we er zelf nog wat nudeln door heen doen is het wel genoeg. Uiteindelijk smaakt de bami in Nederland beter maar dit is toch ook wel weer het leuke van vakantie in het buitenland.

Zondag 13 juli

Dat het in Tirol kan regenen weten we al maar het is nu toch wel heel bar. Het houdt niet op en valt met bakken uit de lucht. Gelukkig is de tent goed waterdicht maar van mij mag het droog worden. Het probleem is hier de bergen. Het weer is niet voor meer dan 2 dagen vooruit te voorspellen. Als de buien blijven hangen tussen de bergen heb je gewoon pech. We beginnen ook maar met lekker uit te slapen. De weersverwachting voor maandag is niet veel beter. Om 09.00 uur staan we op en nemen een uitgebreid ontbijt. natterersee25Inge maakt het ontbijt klaar en het ziet er geweldig uit. We zijn vandaag dus op de tent aangewezen. Na de koffie heb ik het wel gezien en wil er toch uit. Samen met Marion en Tom gaan we op weg naar de zilvermijnen van Schwaz. De folder belooft veel en we willen dit wel eens zien. Schwaz is een half uurtje rijden en om 12.45 uur komen we er aan. Kaartjes voor de rondleiding kopen en om 15.00 uur is er een Nederlandstalige rondleiding. Ruim 2 uur wachten dus in dit slechte weer maar dat hebben we er voor over. Anders zitten we ook maar bij regen in de tent. De twee uur brengen we door in de auto met een cd te luisteren of in de winkel van de zilvermijnen en/of het planetarium. Eindelijk is het dan 15.00 uur en als je 2 uur gewacht hebt hoop je dat de rondleiding de moeite waard is. Stel je toch eens voor als deze maar een kwartiertje duurt. De rondleiding duurt echter ruim 1 1/2 uur en was echt leuk. 10 minuten met een treintje naar beneden om vervolgens helemaal rond geleid te worden door een gids door de mijngangen. We krijgen een goede indruk hoe in vroegere tijden het zilver werd gewonnen. Dat deze mijnwerkers niet oud zijn geworden is voor ons wel duidelijk. Het is dus een leuke en leerzame rondleiding en de middag vliegt om. Ria en Inge zullen wel denken, waar zitten ze toch. Wij weten op dat moment niet wat er zich op de camping allemaal afspeelt..

Tijdens de Europese kampioenschappen voetbal was de camping thuishaven van de Zweedse voetbalsupporters. Omdat ook Oostenrijke campingbazen niet vies zijn van geld verdienen hadden ze tijdens de EK even snel 1000 plaatsen er bij gemaakt. Even een weggetje aanleggen en je hebt er weer een groot veld bij om tenten en caravans neer te zetten. Dat dit niet ongestraft kan blijkt deze zondagmiddag. Door het aanleggen van deze weg hebben de wortels van de bomen geen houvast meer en 1 boom houdt het voor gezien en gaat liggen. Helaas voor de Nederlander die zijn auto er onder heeft staan. De boom vind dit wel een leuk plekje om uit te rusten dus een grote deuk in het dak. Volgens de campingbaas is hij goed verzekert maar toch, het zal je maar gebeuren als je met vakantie bent. De omgevallen boom wordt verwijderd en Ria en Inge hebben dus genoeg om naar te kijken. Vanwege het slechte weer gaan we 's avonds nog maar een keer uiteten.

Maandag 14 juli

Getik, getik, gekletter, het gutst van de regen. Ook vandaag ziet het er niet goed uit. Ria, Marion en Inge gaan winkelen in Vols. Hier is een groot winkelcentrum. Om 10.00 uur zet ik de dames af en om 13.00 uur haal ik ze weer op. Een beetje hangen in de tent is het enige wat ik kan doen. Nog maar een keer kijken bij de tourist info om wat informatie te halen. We willen nog naar een Tiroleravond en maar eens kijken waar en wanneer die is.Ook haal ik informatie van de Stubaital-eisenbahn waar Tom en ik nog mee willen. Het moet dan echter wel een beetje mooi weer zijn want anders is het uitzicht niet mooi. Volgens de Oostenrijkers op de camping wordt het morgen beter met het weer. In ieder geval droog en verder op in de week weer zonnig en warm. In het weekeinde zal het weer slechter worden en we besluiten dan ook om in plaats van zaterdag maar op vrijdag naar huis te gaan. We hnatterersee38open op deze manier de zaterdagfiles te omzeilen en maandag krijgt oma ook de sleutel van haar nieuwe huis dus hebben we werk genoeg. Vanmiddag gaat de hele familie, behalve ik, een uurtje slapen. Je moet iets met dit slechte weer. Alles is klam en koud. Het menu bestaat vandaag uit gehaktbal, sla, doperwten, aardappelen en een aardbeienyoghurt als toetje. Na het eten maar even kijken of ik in de bar de digitale snelweg op kan. De mailbox zal wel behoorlijk gevuld zijn en ik ben toch een beetje nieuwsgierig. Bij mooi weer mis ik de computer niet maar bij dit regenachtige weer vindt ik het toch wel lekker om even te kunnen internetten. Inderdaad kan ik even het internet op en de onbelangrijke e-mails heb ik dus maar verwijderd. Is er weer ruimte voor nuttige berichten. Dan maar weer aan de koffie en om warm te worden samen met Ria naar de bar om een borrel te drinken. Dat sommige mensen camperen leuk vinden begrijp ik maar bij regenachtig weer kan mij de camping gestolen worden. Om 23.00 uur zeggen we de bar vaarwel om te gaan slapen en hopen dat het weer morgen beter is.

Dinsdag 15 juli

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa, als we wakker worden is het gekletter van de regen gestopt. De zon schijnt zelfs en het is gelijk een hele ander aanblik op de camping. De droogrekken komen te voorschijn en de mensen komen uit hun holen. De gezelligheid keert weer terug en ik krijg er weer zin in. tiroleravondHet ware campingleven kan weer beginnen. Ik denk dus gelijk maar een fikse bergwandeling te gaan maken maar dat wordt ons ten sterkste afgeraden. Alles is nat en de kans om uit te glijden is behoorlijk groot. Nu het mooi weer is genieten we volop en we vergeten om er op uit te trekken. Recreeeren, niets doen, dat is ook vakantie. Vanavond gaan we naar Mutters waar de Tiroleravond is. Erg leuk,. Aan lange tafels zitten we in de dorpstent. Genietend van de dansen en gekkigheid van de Oostenrijkers. Het dijenkletsen en de muziek is erg leuk om te zien. En, in Oostenrijk kost alles geld maar deze Tiroleravond is geheel kosteloos. We weten niet wat ons overkomt. Om 22.15 uur is het afgelopen en gaan we terug naar de camping. Na terugkeer op de camping is het dusdanig koud dat we gelijk maar onder de wol kruipen. Marion en Inge gaan nog wel op pad om te kijken of ze leeftijdsgenoten kunnen treffen.

Woensdag 16 juli

watervalGelukkig weer een dag met mooi weer. Vandaag gaan we nog een actieve dag houden en morgen een rustdag. Vrijdag gaan we terug naar Purmerend. Inge is vandaag niet zo lekker maar toch willen we niet de gehele dag bij de tent blijven. We zijn nu in Oostenrijk en willen dus nog wel even wat zien. Het wordt een mooi rit door bergen en dalen naar de Krimmler Wasserfalle. Het lijkt in Oostenrijk allemaal niet zo ver in kilometers maar in tijd valt het altijd tegen. Het gaat niet zo snel hier in de bergen. Na bijna 2 uur komen we aan bij de Krimmler wasserfalle. Dit gaat niet geheel ongemerkt. Als je in de buurt komt tref je al een tolpoort. Even € 7.00 betalen want over de panoramaweg mag je niet voor niets. Een mooie weg met mooie vergezichten en parkeerplaatsen langs de kant met informatie over de waterval. Je denkt het dan gehad te hebben maar boven bij Krimml aangekomen moet je nog wel even je auto parkeren. Aangezien de boer heeft ontdekt dat auto's meer opleveren dan koeien heeft hij er maar een parkeerveld van gemaakt. € 4.00 en je mag parkeren. Oke, we zijn op vakantie dus kijken niet op een eurootje. We zoeken de wandelweg op om naar de watervallen te wandelen. Wat schetst onze verbazing. Weer een kassa. Even € 2.00 per persoon en kinderen € 0.50. Aangezien hier 15 jaar geldt voor kinderen wordt Marion weer even een stukje jonger. Ik ben toch wel onder de indruk wat het hier allemaal moet kosten om een waterval te bekijken. Bij al deze prijzen is het toilet inclusief. Dat valt dus weer mee. Een behoorljke klim naar boven volgt dan om de watervallen te bereiken. Omdat Inge niet zo lekker is wil ze bij halte 1 stoppen. Peter en Inge blijven dan ook achter en Ria, Marion en Tom gaan verder. Ook hun volbrengen niet de gehele tocht. Het is een erg steile klim om de bovenste waterval te bereiken. Wil je dit allemaal goed kunnen aanschouwen dan moet je denk ik een hele dag uittrekken en voldoende broodjes en drinken mee nemen. Ondanks dit maken we een lekkere wandeling en na een paar uur zoeken we de auto weer op.

De Krimmler Wasserfälle is de hoogste waterval van Europa. Het wordt al sinds 1796 het grootste en prachtigste natuurschouwspel van het Salzburgerland genoemd. De Krimmler Wasserfälle zijn met een totale valhoogte van 380 meter de hoogste watervallen van Oostenrijk. De watervallen liggen aan de rand van het plaatsje Krimml in het natuurgebied Hohe Tauern. In juli en augustus valt er zo'n 20.000 m3 smeltwater naar beneden, en in februari slechts 500 m3. Het bovenste gedeelte heeft een val van 140 meter, het middelste van 100 meter en het laagste weer van 140 meter. Op de parkeerplaats "Wasserfallblick" zie je het prachtige schouwspel het beste.

Een mooie afdaling met de auto en terug naar Natters. In het plaatsje Hall is elke donderdag een markt met lokale specialiteiten. Deze willen we nog wel even bezoeken maar als we in Hall aankomen blijkt het om 15 kraampjes te gaan. Het stelt dus eigenljk niet veel voor. We zijn hier dan ook snel uit gekeken en gaan terug naar de camping. waterval2Om 17.00 uur zijn we terug en gaan we kijken wat we gaan eten. Het is restjesdag want we willen niets overhouden als we terug gaan. Het menu is dan ook rode kool, aardappelen, sla, runderschnitzel en een toetje. Wat we morgen eten weten we nog niet. We zullen niet omkomen van de honger en morgen zien we wel verder. Na het eten gaan Ria en Tom afwassen. Echt teamwork. Ze hebben in de vakantie bewezen dit erg goed samen te kunnen. Hier geldt dus, don't change a winning team. Ik ben deze vakantie toch wel onder de indruk van Tom zijn afwaskwaliteiten. Ondanks dat we thuis een vaatwasser hebben gaat het hem goed af. Dit is toch een hele geruststelling. De vaatwasser kan natuurlijk altijd een keer stuk gaan en dan is het een prettig idee om een goede afwasser achter de hand te hebben. De avond blijven we lekker voor de tent hangen.

Donderdag 17 juli

natterersee52

Klik op de afbeelding voor foto's

Nattersee