‚Äč

Het weer

Weather data OK.
Amsterdam
29 °C
Bezoekers vanaf 23 juni 2015
468623
Vandaag143
Gisteren215
Deze week1481
Deze maand2747

Artikelindex

20 oktober
landalOmdat de zomervakantie op de Veluwe ons niet het gewenste weer had gebracht moest de herfstvakantie het een beetje goed maken. Daarom hadden we een huisje gehuurd bij Landal en op zaterdagochtend om 04.45 uur vertrokken we uit Purmerend om er lekker op uit te trekken. Met een bijzonder rustig verkeersbeeld gingen we op weg en omstreeks 06.30 uur hadden we een stop langs de A2 bij Maastricht voor een bak koffie. Aangezien Peter zich vergist had met de suiker en melkzakjes kreeg warsberg45Ria ook een bakkie expresso maar daar waren nog 2 zakjes suiker voor nodig. Na 20 minuten zijn we weer verder gegaan en via Luik en Trier kwamen we om 09.15 uur aan bij landalpark Warsberg. Schitterend gelegen boven op de berg met een prachtig uitzicht op Saarburg en een heerlijk herfstzonnetje hadden we er erg veel zin in.
Nadat we ons gemeld hadden bij de receptie konden we onze bungalow snel vinden en hebben we in een snel tempo de tassen uitgepakt. Gelijk koffie gedronken op ons eigen terras en daarna het park verkennen. Tom is een uurtje gaan slapen en papa heeft ook even de ogen dicht gedaan om 's middags op tijd te zijn voor het geplande voetbaltoernooi. Het toernooi ging echter niet door wegens te weinig deelname en hebben we de middag lekker bij de bungalow door gebracht.

Zondag 21 oktober.warsberg22
We moesten op tijd op staan en ontbijten omdat we voornemens waren om met de georganiseerde wandeling mee te gaan. Deze begon om 10.00 uur en rondom het park in de bosrijke omgeving kregen we een goede indruk van het park en zijn bosrijke omgeving. Uiteindelijk stonden we op een uitzichtpunt om uit te kunnen kijken op het in het dal gelegen Saarburg. De laaghangende mist zorgde eer echter voor dat we niets konden zien. Wel stonden we tussen de druivenstokken waar dit gebied zo bekend om is. Nadat ons veel is verteld over de druiveteelt gingen we verder om terug te wandelen naar het park.
In de middag zijn we er met de auto op uitgetrokken en naar Echternach in Luxemburg geweest. Op het plein in Echternach was het erg gezellig en hebben we een ijsje gegeten. Ook hebben we de basiliek van de Heilige Willibrord bezocht. Vervolgens via een toeristische autoroute terug gereden naar ons huisje. In Saarburg nog de vlooienmarkt bezocht en Marion, Tom en Ria zijn toen naar boven gewandeld en Inge en Peter met de auto. om 's avonds met z'n allen naar het kampvuur te gaan. Hier kregen de kinderen marsh mallots om aan een stok boven het vuur te roosteren.