‚Äč

Het weer

Weather data OK.
Amsterdam
29 °C
Bezoekers vanaf 23 juni 2015
468620
Vandaag140
Gisteren215
Deze week1478
Deze maand2744

Letni den (Tsjechie 2005) Na ons eerste avontuur in Tsjechie gaan we dit jaar nog maar eens naar dit land. We hebben lang gezocht op internet om te kijken of we een leuke camping konden vinden want een appartement wat helemaal in de onbewoonde wereld staat willen we dit jaar niet. Ons oog is dan ook gevallen op camping Letni Den. Een christelijke camping die beheert wordt door een Nederlands echtpaar. Omdat dit ook wel weer een behoorlijke reis is met de auto besluiten we om onderweg weer te overnachten. Via internet hebben we twee kamers gereserveerd bij Hotel Panorama aan het Lipno meer in Tsjechie. Ondanks onze Tom Tom moesten hotel004we even zoeken maar nadat we het hotel hadden gevonden konden we snel onze kamers inrichten. Na zo'n hele dag in de auto te hebben gezeten is het wel even lekker om een douche te nemen en Inge was de eerste die dit ging doen. Wat er toen allemaal gebeurde leek wel een film. De kraan wilde na het douchen niet meer dicht en onze kamers dreigden onder te lopen. Ook de beheerder zag geen kans om de kraan te sluiten en hij ging met grote spoed op zoek naar een loodgieter. na ruim een uur was deze man gevonden en kon de reparatie beginnen. Dat er na Inge niemand meer een douche heeft genomen moge duidelijk zijn. Geen van ons durfde nog. Diezelfde avond hebben we in het restaurant gegeten om de volgende dag Tsjechie200500verder te gaan richting de camping. Volgens onze gegevens was de camping gelegen in Stare Hobzi maar Tomtom kende dit dorp niet. Een nabij gelegen dorp wel dus op deze manier kom je er ook. Aangekomen in Stare Hobzi blijkt dat Tomtom wel Hobzi Stare kent. Dus, weer wat geleerd. In het buitenland kan de plaatsnaam wel eens anders worden geschreven. Bij aankomst op de camping werden we verwelkomt met een drankje en werden we naar onze huurcaravan gebracht. Een kleine knusse caravan met een voortent. Omdat we er Tsjechie200504tijdens de vakantie van uit gaan dat we mooi weer hebben hoeft het dus ook niet groot te zijn. Lekker buiten, genieten van de mensen en het mooie weer. Tom lag de hele dag bijna in het zwembad en de meiden vermaakten zich ook prima. Op de camping stonden veel mensen met opgroeiende kinderen en het was wat dat betreft dus een stuk beter als vorig jaar in het appartement. 's Avonds werd er een kampvuur gestookt en tot in de late uurtjes zaten de jongelui hier van te genieten. Brandgevaar, milieu, hier in Tsjechie wordt daar niet zo nauw op gelet. Het ging er naar uit zien dat we niet veel van de camping zouden gaan maar dat vonden we geen van allen een probleem.

Tsjechie200503tsjechie20059

De ontmoetingsplaats, kantine en huiskamer.Tsjechie is bezaaid met indrukwekkende grotten. De mooiste grotten van Tsjechië vindt je in het gebied de Moravische Karst. Het gebied strekt zich uit over een lengte van 25 kilometer en is ongeveer tien kilometer breed.

De eerste grot is de Catharinagrot. Er zijn in de grot resten gevonden van prehistorische beesten. De grot is ongeveer 100 meter lang. U treft de grot vlakbij Macocha, een 138 meter diepe kloof in het centrum van de Moravische Karst.

tsjechie20057tsjechie20058


De druipsteengrotten

Ook hebben we deze week nog een bezoek gebracht aan Jihlava. Partnergemeente van onze woonplaats Purmerend. In deze stad bevinden zich vele onderaardse gangen maar ook hier gaat weer op dat we tijdens de rondleidingen er niet veel van hebben begrepen. De gids sprak alleen Tsjechisch en een vraag gesteld in Engels of Duits bleef helaas onbeantwoord. Ondaks deze handicap was een bezoek aan Jihlava echt de moeite waard.

Winkelen in Tsjechische steden blijft voor ons als Nederlander altijd leuk dus ook dit jaar hebben we dat gedaan. Vanwege het schitterende mooie weer wat het deze week is geweest zijn we er niet veel op uitgetrokken. Gezellig op de camping met een hapje, drankje en vele gezellige mensen hebben deze week weer tot een succes gemaakt.
Of we volgend jaar weer naar Tsjechie gaan ??? Dat zien we volgend jaar wel weer.

tsjechie20051
 
 
Klik op de afbeelding voor foto's
Letniden